ØresundsBron SV DA

Det finns en mer otraditionell anledning till att Öresundsbron lyser upp i svenska och danska färger natten till torsdag den 1 februari.

Det är inte en stor svensk-dansk final i handboll eller traditionella högtider som markeras när Öresundsbron från midnatt natten till torsdag den 1 februari kommer att lysa i över 200 meters höjd i danska och svenska färger.

Orsaken är att klockan 12.00 den 1 februari öppnas anmälan för Broloppet 2025. Loppet är en markering av Øresundsbrons 25-årsjubileum som förbindelse och symbol för sammanhållningen mellan Danmark och Sverige.

Här kan 40 000 deltagare få tillträde söndagen den 15 juni 2025 för att springa från Öresundsparken i Kastrup, ner i tunneln till Pepparholm och upp i 57 meters höjd med utsikt över Öresund och mot målet för löparfesten nära Limhamn vid den svenska kusten i Malmö.

”Broloppet 2025 blir inte bara ett spektakulärt lopp som man sent kommer att glömma. Det är samtidigt en hyllning till relationen mellan våra två länder och alla de fördelar som är kopplade till Öresundsbrons invigning 2000”, säger Linus Eriksson, VD för Öresundsbron.

”Det här är en möjlighet att springa över bron som många av oss kanske aldrig kommer att få igen. Därför kommer vi att erbjuda en genomförande av loppet och skapa de ramar som den spektakulära upplevelsen förtjänar”, säger Linus Eriksson.

Följ Broloppet 2025