FAQ
Vanliga frågor
Är det något du undrar över? Då kan du hitta svaret här.
 • Broloppet startar på söndagen den 15 juni 2025 klockan 10.00

 • Ja, det går bra.

  Här finns mer information om hur du loggar in och säljer ditt bib-nummer säkert:

  https://broloppet2025.se/sa-har-fungerar-aterforsaljningsplattformen/

  Om du vill köpa ett bib-nummer så måste du sätta upp dig på väntlistan.

 • Broloppet är 21 097 meter långt, vilket motsvarar ett halvmaraton. Det kommer inte vara möjligt att delta på andra distanser denna dag.

 • Det finns plats för 40 000 deltagare på Broloppet 2025.

 • För att säkerställa den bästa möjliga upplevelsen för deltagarna både före, under och efter loppet.
  Proportionerna för Broloppet och de speciella omständigheterna kring rutten och organisationen ställer betydande krav på både logistik och säkerhet. Den noggranna bedömningen är att 40 000 deltagare är den maximala kapaciteten för att ge deltagarna en säker och välorganiserad löpupplevelse inom den tidsram som tillåts för att stänga av delar av en viktig transportväg mellan Danmark och Sverige.

 • Starten sker på Tårnby i Danmark. Målområdet kommer att ligga på Sibbarp i Malmö, Sverige.

  Mer detaljerad information om start- och målområdet kommer inom kort.

 • Priset för att delta i Broloppet 2025 är 1 050 sek.

 • Anmälan till Broloppet 2025 öppnar 1 februari 2024 kl. 12.00.

 • Loppet arrangeras i samarbete mellan Öresundsbron som värd och Malmö Allmänna Idrottsförening (MAI) och Sparta Atletik & Løb som arrangörer.

 • När man arrangerar motionslopp kan det aldrig bli koldioxidneutralt. Men vi gör vad vi kan för att optimera på de områden där det är möjligt för oss. Ansvar gentemot klimatet och miljön är ett helt centralt och viktigt fokus för både arrangörerna, MAI och Sparta, och för Öresundsbron. När det gäller logistik, materialval och leverantörer strävar vi efter den bästa möjliga lösningen som vi har möjlighet att välja.

  Vi kommer att arbeta med konkreta fokusområden och globala mål, men vi har ännu inte alla detaljer på plats. Det är självklart att vi kommer att minimera användningen av plast och att vi kommer att sortera avfallet. Dessutom är det naturligtvis en viktig inriktning att säkerställa att vi inte lämnar några avtryck på Pepparholmen och att vi tar hand om Öresund.

  Vi strävar efter att uppfylla nationella och internationella standarder, och vi kommer att integrera hållbarhet i alla processer och implementera åtgärder inom de områden där det är möjligt. Fram till juni 2025 kommer vi att dela information om de åtgärder vi kommer att vidta inom de valda fokusområdena.

 • Vi vet från våra andra lopp att produkter som ryggsäckar och medaljer betyder mycket. Till Broloppet har vi valt att ge deltagarna en medalj samt en kvalitetsryggsäck istället för en t-shirt. Både år 2000 och 2010 fick deltagarna en ryggsäck som väckte entusiasm hos de flesta, och vi ser fortfarande dessa väskor i stadsmiljön. Vi kommer att producera en ryggsäck av hög kvalitet för att det ska vara en produkt som deltagarna blir glada över och som de kommer att använda i många år framöver.

  Vi är medvetna om hur den produceras för att säkerställa högsta möjliga nivå av ansvarstagande.

  Vi erbjuder också möjligheten att välja bort ryggsäcken vid anmälan, så att varje deltagare själv kan fatta detta beslut.

 • Ja, deltagare från andra länder än Danmark och Sverige är också välkomna att delta i Broloppet 2025.

 • Syftet med Broloppet 2025 är inte att tjäna pengar. Eventuellt överskott kommer att delas 50/50 mellan Sparta Atletik & Løb och Malmö Allmänna Idrottsförening (MAI). Här ska det i efterhand användas för att skapa de bästa möjligheterna för barn, unga och elit att träna friidrott och löpning.

 • Det kommer att finnas bussar som körs från Sverige till startområdet i Danmark på morgonen. På samma sätt kommer det att finnas bussar som transporterar löparna tillbaka till Danmark allt eftersom de når målet. Bussresan ingår i priset för Broloppet.

  Dessutom rekommenderar vi att man så långt det är möjligt använder sig av kollektivtrafik, eftersom det finns mycket begränsade möjligheter att parkera vid start och mål. Tunnelbanan stannar nära startområdet, liksom Öresundståget som kör i regelbunden pendeltågtrafik mellan Sverige och Danmark.

 • Vi vill erbjuda bästa möjliga förutsättningar för löpare, samtidigt som vi minimerar störningarna för trafiken över bron. Därför har vi valt juni då vädret här är optimalt för löparna, precis som trafikmängden på söndagsmorgnar före semesterperioden typiskt sett är låg.

 • Det finns inga aktuella planer på att hålla fler lopp över Öresund, och vi kan inte garantera att detta är ett evenemang som kommer tillbaka. Broloppet 2025 är därför ett unikt tillfälle att ta sig över gränsen mellan Danmark och Sverige till fots.

 • På grund av det regelbundna trafikflödet på Öresundsbron finns det en nödvändig tidsbegränsning på tre timmar för att genomföra loppet.

  Vi förbehåller oss rätten att avbryta deltagare från loppet om det blir tydligt att de inte kan uppfylla tidsgränsen.

  Det motsvarar en hastighet på ungefär 8 minuter och 30 sekunder per kilometer. En buss kommer att köra bakom fältet och plocka upp deltagare som av olika anledningar inte lyckas hålla tidsgränsen.

  Det är därför inte möjligt att delta med avsikten att gå genom tunneln och över bron.

 • Tyvärr kommer det inte vara möjligt att promenera eller gå Broloppet med tanke på den tillfälliga begränsningen av trafiken över bron. Gång eller promenad som överskrider den tre timmars tidsgränsen för loppet kommer tyvärr inte vara möjliga.

 • Om man är född efter 2008 kan man inte delta i Broloppet. Man måste således vara fyllda 17 år eller fylla 17 år under 2025 för att kunna delta.

 • Du kan lägga till upp till 8 löpare i samma anmälan. För varje deltagare måste fullständiga namn och övriga personuppgifter samt preferenser för loppet anges.

  Om du anmäler deltagare för ett företag kan du läsa mer om möjligheterna att skapa ett företagsavtal här.

 • Ja, Broloppet erbjuder tillträde för deltagare med funktionsnedsättning. Du måste ange din funktionsnedsättning vid anmälan så att vi kan ta hänsyn till det vid planeringen av loppet och av säkerhetsskäl. Observera att de särskilda villkoren med insatta bussar för transport till starten och tillbaka över Öresundsbron till Tårnby efter loppet INTE kan inkludera rullstolar och andra särskilda transportmedel.

  Alla som ska springa Broloppet 2025 måste av säkerhetsskäl registreras vid anmälan. Eventuella assistenter måste registrera sig separat och kommer att få startnummer, ryggsäck, medalj etc. på samma villkor som andra deltagare.

  Godkända ledsagare med ledsagarkort deltar gratis. Kontakta därför kundtjänst om du har godkännande för ledsagare med ledsagarkort eller andra särskilda behov eller frågor: broloppet@mai.se

  De övriga tidsgränserna och åldersgränserna gäller för alla deltagare. Läs mer i denna FAQ om dessa förhållanden. Vi förbehåller oss rätten att dra tillbaka deltagare från loppet om det blir uppenbart att de inte kan uppfylla tidsgränsen.

 • Det kommer att finnas en expo på varje sida av Öresund dagarna före Broloppet 2025, där du ska hämta ditt startnummer och ryggsäck.

  Du kan fritt välja om du vill hämta på den svenska eller danska sidan. På expot måste du visa ditt startkort, som skickas via e-post en vecka eller två före Broloppet.

 • Det kommer att finnas en expo på varje sida av Öresund dagarna före Broloppet 2025, där du ska hämta ditt startnummer och ryggsäck. Du kan fritt välja om du vill hämta på den svenska eller danska sidan. När vi går in i 2025 kan vi ge fler detaljer om adresser och öppettider, och denna information kommer att kommuniceras här på webbplatsen och via e-post direkt till alla registrerade deltagare.

Följ Broloppet 2025