Ett lopp som bryter gränser

Gränser är till för att brytas, och det kommer du att göra när du deltar i Broloppet 2025.

Startområdet vid Öresundsparken i Tårnby, Danmark ligger några få minuters promenad från Metron. Här kommer det finnas toaletter och möjlighet att lämna in bagage. Under loppet kommer du att korsa gränsen mellan Danmark och Sverige innan du springer över mållinjen i utkanten av Malmö. Du behöver inte ta med ditt pass, men kom ihåg ditt goda humör, för det kommer bli en fest för alla dina sinnen från start till mål.

Mer detaljerad information om start- och målområdet kommer snart.

Banan

Det är lätt att hitta 21,097 kilometer asfalt att springa på, men de som väntar på dig vid Broloppet 2025 är väldigt speciella. Här kan du se fram emot en resa på en fantastisk och helt unik bana.

Normalt sett är tunneln och Öresundsbron mellan Danmark och Sverige stängda för fotgängare. Men den 15 juni 2025 kommer förbindelsen – helt enastående – att öppnas för deltagarna i Broloppet. Men bara en enda morgon. Missa inte denna möjlighet att korsa Öresund till fots, för när loppet är slut är det inte säkert att det kommer tillbaka.

Starten för Broloppet går från Amager Strandvej i Tårnby – nära Öresundsparken och Den Blå Planet. Härifrån löper du mot motorvägen, nerför avfarten och in i tunneln. Resan genom tunneln är fyra kilometer lång, och på det lägsta stället kommer du att springa 21 meter under havets yta.

När du kommer upp från tunneln fortsätter du fyra kilometer över den konstgjorda ön Pepparholmen innan du når höjdpunkten på turen, Öresundsbron. Här kan du se fram emot åtta kilometer med den mest fantastiska utsikten – oavsett om du tittar åt höger, vänster, upp eller framåt. Efter cirka 2,5 kilometer på bron korsar du gränsen mellan Danmark och Sverige, och mitt på bron befinner du dig 57 meter över havets yta. Härifrån kan du se hela vägen till målet på det svenska fastlandet.

Bagage

När du kommer till startområdet kan du lämna in ditt bagage. Därefter ser vi till att transportera det till målområdet i Sverige, där det väntar på dig när du når målet så att du kan byta till torra kläder.

Vi rekommenderar att du kommer till startområdet i god tid eftersom det kan vara kö för att lämna in bagaget.

Läs mer i vår FAQ

Vi erbjuder gratis transport med bussar – både från Sverige till Tårnby före loppet eller från Malmö tillbaka till Danmark efter loppet.

Transporten ingår i priset när du deltar i loppet. Dessutom är det enkelt att använda Metron till startområdet, och Öresundståget stannar vid Köpenhamns flygplats i Danmark och Hyllie station i Sverige.

Fartgrupper

Vill du springa med andra i ett stabilt tempo som passar dig? Då kan du följa en av våra många fartgrupper. De leds av mycket erfarna löpare som är vana vid att hålla en jämn och stabil takt.

Du behöver inte följa en fartgrupp om du föredrar att springa i din egen takt. Innan starten är det dock viktigt att du placerar dig i den grupp som har ungefär samma tempo som du har tänkt att springa i, eftersom det skapar bästa möjliga flöde under loppet.

Följ Broloppet 2025