Öresundsbron bjuder in till
Broloppet 2025

Söndagen den 15 juni 2025 klockan 10.00 kommer startskottet för en halvmaraton som sträcker sig över och under vatten – mellan Sverige och Danmark via Öresundsbron.

”Bron binder oss samman. Med en löptävling på bron, som samlar 40 000 löpare, stärker vi sammanhållningen i regionen ännu mer. Broloppet är ett perfekt sätt att fira 25 år tillsammans med en folkfest hela vägen från Danmark till Sverige via bron,” säger Linus Eriksson, VD för Öresundsbron.

Öresundsbron är värd för Broloppet medan arrangörerna är förankrade på båda sidor av sundet. Det är idrottsföreningarna MAI och Sparta som återigen fått uppdraget att arrangera Broloppet 2025.

”Vi är otroligt glada över att MAI och Sparta återigen kommer att arrangera ett Brolopp på Öresundsbron. De är erfarna arrangörer, och med dem engageras föreningslivet över Öresund,” säger Linus Eriksson.

Löparna startar i Tårnby och tillryggalägger 16 kilometer på Öresundsbron innan halvmaratonloppet avslutas på den svenska sidan med mål i Malmö.

Broloppet genomförs med tillgänglighet för Öresundsbrons kunder och i samarbete med relevanta säkerhets- och beredskapsmyndigheter. Öresundsbrons vision är att vara världens mest hållbara bro, och därför ställer vi höga krav på att Broloppet ska genomföras så hållbart som möjligt.

”Det betyder mycket för oss att få möjligheten att genomföra ännu ett storslaget lopp över Öresund tillsammans med våra svenska kollegor från löp- och friidrottsklubben MAI i Malmö. Som löp- och friidrottsförening gläder det oss att vi genom löpning just kan vara med och markera 25-årsdagen för förbindelsen mellan Danmark och Sverige tillsammans med tusentals löparglada människor,” säger Dorte Vibjerg, VD för Sparta Atletik & Löb.

”MAI tackar för förtroendet från Öresundsbron. Vi är mycket glada och stolta över att vi, tillsammans med Sparta, återigen kan välkomna tusentals löpare på bron i juni 2025,” säger Mats Svensson, ordförande för Malmö Allmänna Idrottsförening, MAI.

Fakta om Broloppet 2025
*
Broloppet 2025 är en del av Öresundsbrons och Öresundsregionens 25-årsjubileum och arrangeras i samarbete mellan Öresundsbron och idrottsföreningarna MAI (Malmö Allmänna Idrottsförening) i Malmö och Sparta Atletik & Löb i Köpenhamn.
* Anmälan öppnar i början av februari 2024.
* Ytterligare information, inklusive rutt, program, pris etc. kommer snart på broloppet2025.se.
* På broloppet2025.se kan man anmäla sig för att få e-postmeddelanden med nyheter om Broloppet 2025.

Fakta: Broloppet över Öresundsbron
* Öresundsbrons första brolopp arrangerades år 2000 och samlade cirka 80 000 deltagare. Det genomfördes över hela broförbindelsen, men då var bron ännu inte öppen för trafik.
* Broloppet hölls sedan 2002-2006 med start på Pepparholm och mål på Malmö Stadion.
* Broloppet 2010 var en del av Öresundsbrons 10-årsjubileum med start i Tårnby och mål i Malmö. Det samlade cirka 30 000 deltagare.

Följ Broloppet 2025